Οι 10 καλύτερες πιτσαρίες του κόσμου για το 2025

ΤΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ ΠΕΝΤΑΡΒΑΝΗ
Oι γευστικότεροι παγκόσμιοι προορισμοί για τους λάτρεις της πίτσας.
Ο ετήσιος οδηγός εκδίδεται από μια ομάδα επιθεωρητών που αξιολογούν ανώνυμα πιτσαρίες στις Ηνωμένες Πολιτείες και παγκοσμίως. Η κάθε νέα λίστα με τις 100 συνολικά προτάσεις, επικεντρώνεται κατά βάση στην ποιότητα του τελικού προϊόντος, λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη, το σέρβις και την ατμόσφαιρα. Οι Ιταλοί βέβαια, γίνονται συνήθως έξαλλοι με αυτές τις βραβεύσεις, καθώς διατηρούν μεγάλη δυσπιστία σε οτιδήποτε «δικό τους» εκτός Ιταλίας, όμως ο συγκεκριμένος οδηγός αναγνωρίζεται ως η απόλυτη αυθεντία για τις καλύτερες πιτσαρίες στον κόσμο.
Την επιμέλεια του, έχουν οι: Barbara Guerra, Luciano Pignataro και Albert Sapere, αναγνωρισμένοι κριτικοί γαστρονομίας στο διεθνές κοινό, οι οποίοι μάλιστα ανακοίνωσαν τα αποτελέσματα στο Teatro Mercadante στη Νάπολη. Νικητής και φέτος, η Una Pizza Napoletana του Anthony Mangieri με έδρα τη Νέα Υόρκη, αυτή τη φορά όμως μοιράζεται την πρώτη θέση με την I Masanielli by Francesco Martucci που βρίσκεται στην πόλη Καζέρτα της Ιταλίας. Η δεύτερη θέση δεν παύει να είναι μια τρανή απόδειξη, τού πόσο η πίτσα έχει ενταχθεί στις γευστικές συνήθειες διαφορετικών πολιτισμών καθώς συναντάμε την The Pizza Bar on 38th στο Τόκιο.
Οι δέκα καλύτερες πιτσαρίες του κόσμου για το 2025

1Α. I Masanielli by Francesco Martucci, Καζέρτα, Ιταλία
Ο Francesco Martucci ξεκίνησε το ταξίδι του στον κόσμο της πίτσας σε ηλικία μόλις δέκα ετών, στην πιτσαρία του θείου του. Από το πλύσιμο των πιάτων μέχρι την τελειοποίηση της τέχνης, αυτό το ταξίδι του τον οδήγησε στη δημιουργία του διάσημου εστιατορίου του, I Masanielli.
1Β. Una Pizza Napoletana, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ
Ο Anthony Mangieri είναι γέννημα θρέμμα του Νιου Τζέρσεϊ. Μεγάλωσε σε μια δεμένη ιταλοαμερικανική οικογένεια και ανέπτυξε μια εμμονή με την πίτσα από νεαρή ηλικία.
2. The Pizza Bar on 38th, Τόκιο, Ιαπωνία
O Daniele Cason εμπνευστής του The Pizza Bar on 38th που βρίσκεται στο ξενοδοχείο Mandarin Oriental, έχει καταγωγή από τη Ρώμη.
3. Leggera Pizza Napoletana, Σάο Πάολο, Βραζιλία
Εδώ συναντάμε έναν Βραζιλιάνο, τον André Guidon, αλλά γεννημένο από οικογένεια με ιταλική καταγωγή.
4A. Confine, Μιλάνο, Ιταλία
Ο Francesco Capece μετέφερε την εμπειρία του από το Σαλέρνο, για να δημιουργήσει μια σύγχρονη πιτσαρία στο Μιλάνο.
4B. Diego Vitagliano Pizzeria, Νάπολη, Ιταλία
Ο γνήσιος Ναπολιτάνος, ανήκει στη νέα γενιά των Pizzaioli Napoletani.
5. Napoli on the Road, Λονδίνο, Μεγάλη Βρετανία
Ο Michele Pascarella, στέφθηκε το 2023 ως ο καλύτερος Pizzaiolo του κόσμου.
6. Seu Pizza Illuminati, Ρώμη, Ιταλία
Γεννημένος και μεγαλωμένος στη Ρώμη, ο Pier Daniele συνεργάστηκε με διάσημους σεφ.
7. I Tigli, Σαν Μπονιφάτσο, Ιταλία
Ο Simone Padoan, θεωρείται ένας επαναστατικός σεφ και ένας από τους πρώτους που όρισαν την έννοια της γκουρμέ πίτσας.
8. Baldoria, Μαδρίτη, Ισπανία
Ο Ιταλός Ciro Christiano, αποφάσισε να ξεκινήσει τη δική του επιχείρηση στη Μαδρίτη.
9. Pizzeria Sei, Λος Αντζελες, ΗΠΑ
Ο William Joo, ήθελε να γίνει κριτικός εστιατορίων.
10. Tony’s Pizza Napoletana, Σαν Φρανσίσκο, ΗΠΑ
Ο Tony Gemigniani είναι στην Αμερική ένας εξαιρετικά διάσημος σεφ.
Eξωτερική φωτογραφία: I Masanielli – Francesco Martucci/Facebook
Disclaimer: Οι ειδήσεις προέρχονται από τρίτους παρόχους και δεν εκφράζουν κατ’ ανάγκη τις απόψεις του Zeko.gr.