Η Σχέση Μεταξύ Κλιματικής Αλλαγής και Κατανάλωσης Ζάχαρης

Μια νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι η άνοδος της θερμοκρασίας λόγω της κλιματικής αλλαγής οδηγεί σε αύξηση της κατανάλωσης αναψυκτικών, παγωτών και γλυκών. Οι ερευνητές ανέλυσαν δεδομένα από αμερικανικά νοικοκυριά από το 2004 έως το 2019 και διαπίστωσαν ότι καθώς η θερμοκρασία αυξάνεται, οι άνθρωποι καταναλώνουν περισσότερη ζάχαρη, κυρίως μέσω ροφημάτων.

Σημαντικά Ευρήματα

Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nature Climate Change, δείχνει ότι για κάθε άνοδο 1,8 βαθμών Φαρενάιτ, η ημερήσια κατανάλωση προστιθέμενης ζάχαρης αυξάνεται κατά 0,7 γραμμάρια ανά άτομο. Αυτή η τάση είναι πιο έντονη όταν οι θερμοκρασίες κυμαίνονται μεταξύ 20 και 30 βαθμών Κελσίου.

Η επίδραση είναι ιδιαίτερα έντονη σε νοικοκυριά με χαμηλότερα εισοδήματα, καθώς οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες τείνουν να καταναλώνουν μεγαλύτερες ποσότητες ζάχαρης, καθώς αυτά τα τρόφιμα είναι φθηνότερα και πιο προσβάσιμα.

Προβλέψεις για το Μέλλον

Η μελέτη προβλέπει ότι η κατανάλωση ζάχαρης στις ΗΠΑ θα μπορούσε να αυξηθεί σχεδόν κατά 3 γραμμάρια την ημέρα έως το 2095, αν δεν περιοριστούν οι εκπομπές που προκαλούν την υπερθέρμανση του πλανήτη. Η υπερβολική πρόσληψη ζάχαρης συνδέεται με κίνδυνο παχυσαρκίας, διαβήτη και καρδιαγγειακών παθήσεων.

«Τα ζητήματα δημόσιας υγείας που σχετίζονται με την κατανάλωση ζάχαρης έχουν συζητηθεί ευρέως, αλλά αν λάβουμε υπόψη την αλληλεπίδραση με την κλιματική αλλαγή, η κατάσταση θα επιδεινωθεί», δήλωσε η Παν Χε, συν-συγγραφέας της μελέτης.

Κατανάλωση ζάχαρης
Η κατανάλωση ζάχαρης αυξάνεται με την άνοδο της θερμοκρασίας.

Πηγές: ΣΚΑΙ ERTNews

Disclaimer: Οι ειδήσεις προέρχονται από τρίτους παρόχους και δεν εκφράζουν κατ’ ανάγκη τις απόψεις του Zeko.gr.